Снимка: Булфото, архивФакт е, че в България главният прокурор е неконтролируем.

...
Снимка: Булфото, архивФакт е, че в България главният прокурор е неконтролируем.
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Идеята да се сложи надзорник на главния прокурор е безумна и апотеоз на панирания мозък

Снимка: Булфото, архив

Факт е, че в България основният прокурор е неконтролируем. Това е направило от дълго време усещане и на Запад. Предложението обаче да се постави надзирател на основния прокурор, който да го проверява, е безумно. Това е апотеоз на панирания мозък. На министър Данаил Кирилов не би трябвало да се позволява да се занимава с никакви юридически текстове.

Това сподели в утринния блок на БТВ водачът на " Движение 21 "  Татяна Дончева, която разяснява последните събития в правосъдната система. " Решаването на казуса с прокуратурата изисква смяна в Конституцията. Лансирала съм моята концепция над 100 пъти. Тя е, че идващите избори би трябвало да бъдат за Велико Народно заседание, което да направи измененията и да одобри нужните текстове. Прокуратурата би трябвало да бъде извадена от правосъдната система. Може да отиде в изпълнителната власт примерно. Имаме задоволително качествени адвокати, които да приготвят измененията. Веднага след приемането на измененията в Конституцията, Великото Народно заседание ще се редуцира и ще продължи да работи като Обикновено Народно заседание ", разкри Дончева. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
НАПИШИ КОМЕНТАР